Wilt u zorg aanvragen? 020 - 2373200 a a a
Wij zoeken altijd vrienden!
Doneer nu Word nu vriend

Makkelijke beweegtips

De makkelijkste manier om in beweging te komen of te blijven is door net iets meer te doen in je gewone dagelijkse leefpatroon. Een goede manier ook om het vol te houden. 6 hele gewone tips:

1. Opstaan
Ontwaken uit uw slaap kost tijd. Tien minuten eerder opstaan en dan beginnen met rek- en strekoefeningen geven uw lichaam en geest de ruimte op wakker te worden. U kunt natuurlijk ook naar de bakker lopen om vers brood te halen. Hoef je niet vroeger op en haal je ook meteen een frisse neus.

2. Tijd over?
Tien minuten over? Ga even wandelen of doe een paar oefeningen. Bij slecht weer? Tien minuten binnen ijsberen.

3. Afspraak?
Altijd met de auto of het openbaar vervoer naar een afspraak? Neem de fiets. Gaat dat niet meer? Stap een halte eerder uit of parkeer uw auto net een beetje verder weg.

4. Treden tellen
Woont u in een flat? Neem de trap in plaats van de lift. Neem ook alle tijd. Het schijnt dat rustig traplopen veel beter voor de conditie is dat de trap opvliegen. Lukt het na 1 trap niet meer? Pak dan daarna de lift. Oefening baart kunst.

5. Lekker schoon
Stofzuigen, vegen, boenen, soppen en dweilen maken een mens hartstikke fit. Tien minuten schoonmaken per dag, daar knapt u en uw huis van op.

6. Tuinfit
Nog zo’n fijne sportschool: de tuin of balkon. Beetje wieden, snoeien, vegen en harken en je hebt een complete work out. Vermijd langdurige en eenzijdige bewegingen.

7. Heerlijke stoel
Ga minimaal een keer per uur de stoel uit en loop even, bijvoorbeeld naar de keuken, naar het toilet, even iets schoonmaken, planten water geven. Opstaan uit de stoel stimuleert de beenspieren.

Voor doorzetters: train de benen dagelijks door 10 keer achtereen uit de stoel op te staan en weer te gaan zitten.