Wilt u zorg aanvragen? 020 - 2373200 a a a
Wij zoeken altijd vrienden!
Doneer nu Word nu vriend

Verwijzers

Eerstelijns verblijf of WLZ crisisopname

Bent u huisarts en wilt u uw patiënt aanmelden voor een eerstelijns verblijf (ELV) of crisisopname WLZ? Dan kunt u 24 uur per dag en 7 dagen in de week een cliënt aanmelden of bellen met het Verwijspunt 020.

Hoe werkt het?

U kunt de cliënt digitaal aanmelden via ZorgDomein:

  1. Ga naar ZorgDomein en kies in aanbodmenu voor ‘Verblijf & wonen‘
  2. Kies vervolgens voor ‘Kortdurend verblijf’
  3. Zoek in de balk op: ‘Verwijspunt 020′
  4. Klik op het zorgproduct ‘Aanmelding’
  5. Start de aanvraag en klik op ‘Versturen’.

Wilt u mondeling overleg over de Aanmelding?
Belt u dan met het team Zorgbemiddelaars via telefoonnummer 020 262 8112.
Ben u casemanager of werkzaam bij een SEH? Bel dan direct met 020 262 8112.

Meer informatie?

E-mail: info@verwijspunt020.nl
Website: www.verwijspunt020.nl

Verwijspunt 020 is een samenwerking tussen Amsta, Amstelring, Cordaan, Evean, Zonnehuisgroep Amstelland en Zorggroep Amsterdam Oost. Het Verwijspunt werkt voor alle huisartsen, HAP’s en SEH’s in de regio Amsterdam-Amstelland.

 

Specialist ouderengeneeskunde (SO) / Verpleegkundig Specialist (VS) consult

Bent u huisarts en heeft u een kwetsbare oudere die thuis woont zonder WLZ-indicatie met een complexe zorgbehoefte? Heeft u behoefte aan de expertise van een specialist ouderengeneeskunde of verpleegkundig specialist? Vraag bij ons een consult aan:

Samenwerking huisarts en SO/VS

De huisarts is in de eerste lijn het eerste aanspreekpunt en verantwoordelijk voor de algemene medische zorg voor ouderen die thuis wonen, in een aanleunwoning of in een instelling zonder WLZ-behandeling. Soms is expertise van een specialist ouderengeneeskunde (SO) of Verpleegkundig Specialist (VS) gewenst.

Onze specialisten ouderengeneeskunde en verpleegkundig specialisten worden ingeschakeld door de huisarts voor diagnostiek, advies en behandeling van lichamelijke klachten, psychische klachten en/of gedragsproblematiek. Dit kan telefonisch, consult/ huisbezoek of tijdens een Gestructureerd Periodiek Overleg (GPO) in de huisartspraktijk. Tijdens een huisbezoek kijkt de SO/VS samen met patiënt en naasten naar de klachten, medicatie en effect op het functioneren en de kwaliteit van leven. Vervolgens adviseert de SO/VS de huisarts. Zo nodig is er overleg met andere hulpverleners voor afstemming. Onze specialisten kunnen tijdelijk in medebehandeling komen.

Vergoeding

De consulten van de SO worden vergoed vanuit de ziektekostenverzekering van de bij ons gecontracteerde zorgverzekeraars en vallen onder het eigen risico.

Wij voeren deze consulten uitsluitend uit bij de huisartsen in de regio waar wij aan zijn toegewezen, en de aanmelding hiervoor verloopt via e-mail. Hoewel dit meestal via de huisartsen wordt geregeld, kunnen wij op verzoek ook consulten van onze behandelaren in de wijk uitvoeren.

 

Aanvragen wijkverpleging

U kunt als zorgverlener wijkverpleging voor cliënten aanvragen via een centraal aanmeldportaal: www.wijkzorgamstelveen.nl. Via een overzichtelijk aanvraagformulier kunt u benodigde wijkzorg aanvragen en aangesloten zorgorganisaties in Amstelveen zullen de meest passende wijkzorg aanbieden. Onderstaande infographic toont de werkwijze van het aanmeldportaal. Tevens terug te vinden in de downloads op deze pagina.

Bekijk onderstaande filmpje voor uitleg over het aanmeldportaal en de samenwerkende organisaties.