Wilt u zorg aanvragen? 020 - 2373200 a a a
Wij zoeken altijd vrienden!
Doneer nu Word nu vriend

Brentano’s E-bikes

‘Brentano medewerkers de wijk in op de elektrische fiets.’

Minder reistijd, meer tijd voor de cliënt en bijdragen aan vitaliteit medewerkers; dát zijn voor ons de belangrijkste redenen om medewerkers in de wijkverpleging een elektrische fiets aan te bieden. Brentano heeft 75 e-bikes besteld die speciaal zijn afgestemd op de wensen en het gebruik van medewerkers in de wijkverpleging. Gisteren zijn de eerste fietsen afgeleverd aan wijkmedewerkers.

“Ik ben ontzettend blij met de e-bike”, zegt wijkverpleegkundige Nicole. “Ik ben nu veel sneller op mijn werk dan met de auto of de gewone fiets. En met de e-bike beweeg je veel soepeler door de wijk. Bovendien is het heerlijk om tussendoor even lekker in de buitenlucht te kunnen bewegen. Het is ook fijn dat ik de e-bike privé mag gebruiken, daardoor pak ik nu ook vaker thuis de fiets.”

Bestuurder Lies Zuidema van Brentano is trots op het e-bikeproject. “Met de e-bikes willen we bijdragen aan een prettigere manier van werken voor onze medewerkers. De e-bike zorgt voor minder reistijd, meer tijd voor de cliënten en het komt de vitaliteit en het werkplezier van de medewerkers ten goede. We zijn nu gestart met de medewerkers in de wijk maar het plan is dit voor alle vaste medewerkers van Brentano aan te bieden.”

Brentano is voor het leasen van de e-bikes een unieke samenwerking aangegaan met Driven voor het leasen van de e-bikes en met Fietsvoordeelshop en Aon voor de logistieke en operationele zaken. Hierdoor worden de medewerkers die gebruik maken van de leaseregeling volledig ontzorgd voor wat betreft het onderhoud en verzekering, maar ook voor hulp en pech onderweg en vervangend vervoer.

De e-bike is speciaal ontwikkeld voor het zorgpersoneel in de wijk. Het is een licht model e-bike met een krachtige motor en accessoires die bijdragen aan het gebruiksgemak in de zorg zoals een fietstas, smartphonehouder op het stuur, een stevige standaard en een handig slot. Brentano is de eerste zorgorganisatie in deze regio die e-bikes zo grootschalig aanbiedt aan medewerkers.

Bekijk via deze link de video van de uitrol van de eerste Brentano E-bikes -> https://youtu.be/BROySEUdrRM