Wilt u zorg aanvragen? 020 - 4459755 a a a
Wij zoeken altijd vrienden!
Doneer nu Word nu vriend

‘Vorstelijk vervoer voor Amstelveense senioren.’

Amstelveense ouderen kunnen vanaf vandaag gebruik maken van ‘de Gouden Koets’; een uniek vervoersmiddel om ouderen uit hun isolement te halen en gratis vervoer aan te bieden naar Brentano-locaties voor activiteiten en uitjes. De elektrische auto van Brentano Amstelveen en Gouden Dagen werd, heel toepasselijk, op Prinsjesdag onthuld door burgemeester Tjapko Poppens.
De feestelijke onthulling van de Amstelveense Gouden Koets vond plaats in het bijzijn van wijkbewoners, vrijwilligers en sponsoren in de tuin van ’t Huis aan de Poel.
(Wijk)bewoners kunnen gratis gebruik maken van het elektrische voertuig, dat door gedetailleerde bestickering daadwerkelijk oogt als de Gouden Koets van de Koninklijke familie. Het vervoermiddel wordt bestuurd door een enthousiast team vrijwilligers en is bedoeld om ouderen naar leuke, nuttige en sociale uitjes en activiteiten bij de locaties van Brentano te brengen.
De overheid stimuleert ouderen langer zelfstandig te blijven wonen. Of ze dan nog de deur uit kunnen, valt vaak onder hun eigen verantwoordelijkheid. Helaas is dat voor veel ouderen niet vanzelfsprekend. Met de Gouden Koets willen Brentano en Stichting Gouden Dagen daar verandering in brengen en daar kan de ‘koets’ uitkomst bieden. In IJsselstein, Zeist en Utrecht rijdt de Gouden Koets al en is onder de ouderen in de buurt een waar succes.
De Gouden Koets is mede mogelijk gemaakt door Ars Donandi en Schokkenkamp Wegener Lonzième fonds, Vaillant Fonds, de Hélène de Montigny Stichting, Stichting Hulp na Onderzoek, LVC, Pasman Stichting en Stichting Vrienden van Brentano.