Wilt u zorg aanvragen? 020 - 4459755 a a a
Wij zoeken altijd vrienden!
Doneer nu Word nu vriend

Corona – Verpleeghuizen langer dicht

(update 6 mei 2020)

De overheid heeft 6 mei in de persconferentie aangegeven dat de bezoekregeling voor verpleeghuizen blijft gehandhaafd. Dat betekent dat onze verpleeghuizen ’t Huis aan de Poel, Belmonte, Klaasje Zevenster en Nieuw Vredeveld dicht blijven tot nader bericht maar in ieder geval tot en met 19 mei 2020.

Wel wordt vanaf maandag 11 mei een eerste stap gezet in een versoepeling van de bezoekregeling, te beginnen in 25 verpleeghuizen. In iedere GGD-regio start één verpleeghuis met de aangepaste bezoekregeling. Onder strikte voorwaarden wordt hier vanaf 11 mei één vaste bezoeker per verpleeghuisbewoner toegestaan. De directeur Publieke Gezondheid van de desbetreffende GGD-regio beslist welk verpleeghuis mag beginnen met de aangepaste bezoekregeling. Vanuit Brentano is er geen locatie die deelneemt aan deze eerste fase. Wij houden alle berichtgeving over deze bezoekersregeling goed in de gaten en kijken wat dit kan betekenen voor Brentano, de bewoners en familieleden.

Wij volgen de richtlijnen van de overheid en RIVM en doen er met elkaar alles aan om besmettingen binnen onze organisatie te voorkomen en vertragen.

Wij realiseren ons dat het langer sluiten van de verpleeghuizen voor bewoners, familie en naasten moeilijk is. Wij blijven de bewoners de maximale zorg geven die ze nodig hebben en bieden aangepaste activiteiten en alternatieve manieren voor communicatie met naasten aan.

Wij hebben een ‘Veel gestelde vragen‘-lijst opgesteld. Deze kunt u vinden op de pagina ‘Publicaties (Coronamaatregelen)’ of zie onderstaande link.

Veel gestelde vragen

Voor vragen kunt u telefonisch contact opnemen of mailen naar info@brentano.nl

 

Brentano blijft de ontwikkelingen over het Coronavirus nauwlettend volgen en blijft u op de hoogte houden van eventuele nieuwe maatregelen.

 

Meer informatie over het Corona-virus?
www.rijksoverheid.nl/coronavirus
of bel met het landelijke crisisnummer: 0800-1351