Wilt u zorg aanvragen? 020 - 4459755 a a a
Wij zoeken altijd vrienden!
Doneer nu Word nu vriend

Corona – Maatregelen

(update 29 september 2020)

In de persconferentie van 28 september jl. zijn er zorgen geuit. Landelijk, maar ook hier in de omgeving neemt het aantal besmettingen flink toe. Vandaar dat de overheid de regels heeft aangescherpt. Ook voor onze locaties hebben we een aantal maatregelen genomen.

De belangrijkste staan hieronder:

  • Met ingang van woensdag 30 september verplichten wij alle bezoekers, medewerkers, vrijwilligers, behandelaars en leveranciers een mondkapje te dragen zodra zij de locatie binnenkomen. Dit mondkapje mag alleen af als hij/zij zit én indien 1,5 meter afstand in acht wordt genomen. Bij de ingang van onze locaties worden de mondkapjes verstrekt.
  • In alle openbare ruimtes binnen onze locaties mogen maximaal 30 personen tegelijk aanwezig zijn.
  • In onze wijkrestaurants BijKlaasje en BijVredeveld gelden per 29 september 18.00 uur de aangescherpte horecamaatregelen. Er mogen maximaal 30 gasten in het restaurant tegelijk aanwezig zijn. Er wordt een gezondheidscheck gedaan en bezoekers dienen zich te registreren. Om teleurstellingen te voorkomen vragen wij alle gasten van tevoren een tafel te reserveren.

Onze bezoekersregeling blijft, buiten de mondkapjesplicht, verder ongewijzigd. Voor de locaties van Brentano gelden de volgende richtlijnen:

  • Iedere bewoner mag, alle dagen van de week, twee vaste bezoekers op zijn/haar appartement ontvangen.
  • Overige bezoekers kunnen gebruik maken van onze restaurants, tuinen en terrassen voor een samenzijn.
  • Alle (vaste) bezoekers zijn verplicht tot het dragen van een mondmasker (tenzij men zit en de 1,5 meter afstandsregel is gewaarborgd). Deze regel geldt voor al onze locaties, ook voor bezoek op het appartement.
  • Alle bezoekmomenten dienen afgestemd te worden met de afdeling zodat voorkomen wordt dat er te veel mensen tegelijk op een afdeling zijn.
  • Alle bezoekers moeten vooraf een ‘Vragenlijst bezoek Brentano’ invullen. Wij bewaren deze formulieren, i.v.m. mogelijk contactonderzoek, drie weken. De formulieren worden daarna vernietigd.
  • Bezoekers (ook de vaste) dienen bij binnenkomst de handhygiëne toe te passen, een mondkapje te dragen en zich aan te melden bij de bezoekontvanger. De bezoekontvanger neemt vervolgens enkele gezondheidsvragen door (bij klachten wordt het bezoek geannuleerd).
  • Er is nog géén bezoek mogelijk in de huiskamers.(alle locaties)

Wij hebben een ‘Veel gestelde vragen‘-lijst opgesteld. Deze kunt u vinden op de pagina ‘Publicaties (Coronamaatregelen)’ of zie onderstaande link.
Veel gestelde vragen

Voor vragen kunt u telefonisch contact opnemen of mailen naar info@brentano.n
Brentano blijft de ontwikkelingen over het Coronavirus nauwlettend volgen en blijft u op de hoogte houden van eventuele nieuwe maatregelen.

 

Meer informatie over het Corona-virus?
www.rijksoverheid.nl/coronavirus
of bel met het landelijke crisisnummer: 0800-1351