Wilt u zorg aanvragen? 020 - 4459755 a a a
Wij zoeken altijd vrienden!
Doneer nu Word nu vriend

Corona – Maatregelen

(update 14 oktober 2020)

Na elke persconferentie bekijkt Brentano welke maatregelen van toepassing zijn en past het beleid hier al dan niet op aan. Het uitgangspunt is dat bewoners en bezoekers zoveel mogelijk ruimte krijgen en de gezondheid, veiligheid en het welzijn van onze bewoners en medewerkers bovenaan staan.

De belangrijkste aanpassing na de persconferentie van 14 oktober voor Brentano is dat de (wijk)restaurants tijdelijk gesloten zijn voor wijkbewoners.

Onze bezoekersregeling blijft grotendeels ongewijzigd:

  • Iedere bewoner mag, alle dagen van de week, twee vaste bezoekers op zijn/haar appartement ontvangen. Deze vaste bezoekers wisselen dus niet per dag of week.
  • Overige bezoekers (per bezoek bij voorkeur 1 persoon, maximaal 2. Kinderen onder 13 jaar worden niet meegerekend) zijn welkom in restaurant, tuin of op het terras.
  • Bezoekers zijn verplicht tot het dragen van een mondkapje (tenzij men zit en de 1,5 meter afstandsregel is gewaarborgd). De mondkapjes worden verstrekt bij de ingang van de locaties. Gelieve geen eigen (stoffen) mondkapjes te gebruiken. Deze regel geldt voor al onze locaties, ook voor bezoek op het appartement.
  • Bezoekmomenten graag van tevoren afstemmen met de afdeling.
  • Bezoekers moeten vooraf een ‘Vragenlijst bezoek Brentano’ invullen. Wij bewaren deze formulieren, i.v.m. mogelijk contactonderzoek, drie weken. De formulieren worden daarna vernietigd.
  • Bezoekers worden gevraagd bij binnenkomst de handhygiëne toe te passen en zich aan te melden bij de bezoekontvanger. De bezoekontvanger neemt vervolgens enkele gezondheidsvragen door (bij klachten wordt het bezoek geannuleerd).
  • Er is nog géén bezoek mogelijk in de huiskamers.
  • U mag uw naaste mee naar buiten nemen of met hem/haar op familiebezoek gaan. Neemt u uw naaste mee naar huis (of op familiebezoek) zorg dan dat er niet meer dan drie mensen buiten het eigen huishouden aanwezig zijn. Wij adviseren u echter om goed na te denken over de noodzaak voor een bezoek aan familie of een openbare ruimte en het liever niet te doen. De kans op een besmetting is groter in deze situaties.

Let op: Deze regels kunnen afwijken als er een coronabesmetting op de locatie is. U zult hierover dan direct worden geïnformeerd.

Wij hebben een ‘Veel gestelde vragen‘-lijst opgesteld. Deze kunt u vinden op de pagina ‘Publicaties (Coronamaatregelen)’ of zie onderstaande link.
Veel gestelde vragen

Voor vragen kunt u telefonisch contact opnemen of mailen naar info@brentano.n
Brentano blijft de ontwikkelingen over het Coronavirus nauwlettend volgen en blijft u op de hoogte houden van eventuele nieuwe maatregelen.

 

Meer informatie over het Corona-virus?
www.rijksoverheid.nl/coronavirus
of bel met het landelijke crisisnummer: 0800-1351