Wilt u zorg aanvragen? 020 - 2373200 a a a
Wij zoeken altijd vrienden!
Doneer nu Word nu vriend

Een koninklijke onderscheiding

Maar liefst twee vrijwilligers van Brentano stonden dit jaar op de nominatie om een lintje te krijgen: de dames Cor Wisse van ’t Huis aan de Poel en Annie van Dijk van Belmonte. Een feestelijke bijeenkomst kon helaas niet doorgaan, maar de dames zijn wel gebeld door burgemeester Tjapko Poppens die hen vertelde dat zij op een later moment in het jaar gedecoreerd worden. Wij zijn ontzettend trots en hebben de dames in het zonnetje gezet met een prachtige bos bloemen. Er is ook een speciale editie van de Staatscourant verschenen met daarin de namen van de gedecoreerden. 

Cor Wisse doet al bijna 40 jaar vrijwilligerswerk in ’t Huis aan de Poel. Voor velen is zij een vertrouwd gezicht in de winkel. Daar is zij iedere vrijdagochtend te vinden. Cor maakt graag een praatje met haar klanten. Ook nu zij niet naar Brentano kan komen, belt zij een aantal van haar vaste winkelklanten. Kom niet aan “haar” vrijdagmorgen, want ze wil dit voor niets en niemand afzeggen. Verder helpt zij ook bij tal van andere activiteiten zoals de bingo, het bloemschikken en de rommelmarkt. Cor wordt erg gewaardeerd en gerespecteerd door bewoners en collega’s. Zij is al op leeftijd en komt met de rollator naar ’t Huis aan de Poel gelopen, weer of geen weer, wat zeer prijzenswaardig is!

Annie van Dijk is al 25 jaar vrijwilliger in een buurthuis en sinds 2006 bij Belmonte, maar zelf vindt zij ’t niet belangrijk hoe lang ’t precies is. Ze vindt het “gewoon” leuk om te helpen. Annie helpt in Belmonte in het restaurant. Zij is positief en optimistisch van aard en is heel sociaal; ze staat altijd klaar voor anderen! Als een kleinkind belt om oma te bezoeken, kijkt ze eerst in haar agenda of ze niet moet “werken”. Daarmee refereert ze natuurlijk naar haar vrijwilligerswerk! Vroeger werkte Annie bij de V&D, maar toen ze ging trouwens moest ze daar mee stoppen, tot haar grote spijt. Gelukkig heeft zij in het vrijwilligerswerk veel voldoening gevonden!

De link naar de video van de Gemeente Amstelveen over deze bijzondere dag: https://youtu.be/3REgqVcaI8g