Wilt u zorg aanvragen? 020 - 2373200 a a a
Wij zoeken altijd vrienden!
Doneer nu Word nu vriend

Aanmeldportaal (voor huisartsen)

Eerstelijns verblijf of WLZ crisisopname

Aanmeldportaal Tijdelijke Zorg Amstelland en Haarlemmermeer

Bent u huisarts en wilt u uw patiënt aanmelden voor een eerstelijns verblijf (ELV) of crisisopname WLZ? Dan kunt u 24 uur per dag en 7 dagen in de week bellen met het Aanmeldportaal Tijdelijke Zorg Amstelland en Haarlemmermeer. Zo weet u direct of er in de regio voor uw patiënt een plek beschikbaar is.

Hoe werkt het?

 1.   Bespreek met de patiënt/familie of er voorkeur is voor opname dichtbij huis of elders in de regio Amstelland en Haarlemmermeer.
 2.   Zorg dat u de benodigde gegevens (waaronder het BSN-nummer) van de patiënt paraat heeft.
 3.   Bel: (023) 555 60 04.
 4.   Voer de postcode van het huisadres van de patiënt in. De telefoon schakelt automatisch door naar de medewerker die u verder kan helpen. Is de lijn bezet? Spreek uw naam en telefoonnummer in: wij bellen u zo spoedig mogelijk terug.
 5.   Tijdens het telefoongesprek verwerkt de medewerker van het Aanmeldportaal samen met u de aanmelding en voert een digitaal zorgtransferdossier in POINT in.

Let op

 •     Het kan voorkomen dat er in de regio geen plek vrij is.
 •     Wij zetten ons intensief in om met u een oplossing te vinden. Ondertussen blijft u als huisarts verantwoordelijk voor de patiënt.
 •     Tijdens kantooruren kunt u eventueel collegiaal overleggen met een Specialist Ouderengeneeskunde (SO). Buiten kantoortijden wordt door ons standaard een SO geraadpleegd.

Handig

 •     Bekijk de plattegrond met de VVT-locaties die tijdelijke opnames binnen Amstelland en Haarlemmermeer verzorgen.
 •     Download de beslisboom die u helpt bij het beoordelen of uw patiënt in aanmerking komt voor eerstelijns verblijf (ELV) of crisisopname (WLZ).
 •     Bepaal wat de beste passende tijdelijke zorgvorm voor uw patiënt is met behulp van de ‘Checklist en Afwegingsinstrument’ voor huisartsen.

Het telefoonnummer is alleen voor huisartsen.

Het Aanmeldportaal Tijdelijke Zorg Amstelland en Haarlemmermeer is een gezamenlijk initiatief van Zorgcentrum Aelsmeer, Amstelring, Brentano, Cordaan, R.K. Stichting, Zorgcentra Meerlanden, Stichting PCSOH en Zonnehuisgroep Amstelland en de huisartsenorganisaties in Amstelland en Haarlemmermeer. 

Aanvragen wijkverpleging

U kunt als zorgverlener wijkverpleging voor cliënten aanvragen via een centraal aanmeldportaal: www.wijkzorgamstelveen.nl. Via een overzichtelijk aanvraagformulier kunt u benodigde wijkzorg aanvragen en aangesloten zorgorganisaties in Amstelveen zullen de meest passende wijkzorg aanbieden. Onderstaande infographic toont de werkwijze van het aanmeldportaal. Tevens terug te vinden in de downloads op deze pagina.

Bekijk onderstaande filmpje voor uitleg over het aanmeldportaal en de samenwerkende organisaties.