Wilt u zorg aanvragen? 020 - 2373200 a a a
Wij zoeken altijd vrienden!
Doneer nu Word nu vriend

Beeldzorg met de Compaan

Wat is beeldzorg?

Een centraal werkend digitaal team voert via een tablet videogesprekken met cliënten, ook wel zorg op afstand genoemd. De cliënt krijgt van Brentano een Compaan. Dit is een makkelijke tablet ontwikkeld voor ouderen of mensen zonder digitale ervaring.

Als u thuiszorg nodig heeft, bekijkt de wijkverpleegkundige of beeldzorg voor uw zorgvraag geschikt is. Als dat het geval is, krijgt u samen met uw familie uitleg over beeldzorg en de tablet. Vervolgens wordt de tablet door een van onze zorgmedewerkers bij u thuis afgeleverd en geïnstalleerd. Tijdens dit bezoek wordt ook direct een proefsessie voor beeldzorg gehouden, zodat u vertrouwd raakt met de werking van het videobellen en kennismaakt met ons digitale team. Indien u al een tablet heeft, kan een applicatie ook op uw eigen tablet worden geïnstalleerd.

De videogesprekken worden ingepland op vooraf afgesproken momenten. Dat kan tweemaal per dag zijn of een paar keer per week. Wij denken graag met u mee over wat u nodig heeft om goede levenskwaliteit te hebben en veilig te wonen.

 

Waar wordt het o.a voor ingezet?

Beeldzorg kan een aanvulling zijn op de daadwerkelijke zorg bij de cliënt thuis en kan goed worden ingezet bij vele zorgvragen ter ondersteuning op afstand. Er kan onder andere gedacht worden aan de volgende zorgmomenten:

  • Medicatiecontrole/ondersteuning (vb. toezicht inname medicatie)
  • Wond- en stomacontrole

Beeldzorg kan worden ingezet in combinatie met wijkzorg aan huis, maar indien het wenselijk is kan ook alle zorg via beeldzorg gaan. De cliënt behoudt met beeldzorg meer zelfstandigheid en regie over de eigen dag, een steuntje in de rug. Beeldzorg kan precies voldoende zijn om met een vertrouwd en zeker gevoel de dag door te gaan.

 

Praktisch
Wij zorgen voor het complete pakket dat nodig is: de aanschaf en levering van uw tablet.

 

Zijn er kosten aan verbonden?
De tablet ontvangt u in bruikleen. Er zijn voor u geen kosten verbonden aan het gebruiken van beeldzorg.

Misschien heeft u nog geen indicatie maar denkt u dat digitale zorg wellicht een goede oplossing is voor u? We bespreken ook dan graag de mogelijkheden.

 

Meer informatie over beeldzorg?
Neem contact op met digitaalteam@brentano.nl om meer informatie te ontvangen over de inzet van beeldzorg.