Wilt u zorg aanvragen? 020 - 2373200 a a a
Wij zoeken altijd vrienden!
Doneer nu Word nu vriend

Casemanager

Steeds meer mensen met dementie blijven langer thuis. Dat is mooi èn erg intensief. Hoe zorg je ervoor dat het prettig blijft? Voor cliënt en naasten. Ons casemanagement dementie staat cliënt en naasten bij.

Wat doet een casemanager?

De diagnose dementie verandert uw leven. Of u nu zelf lijdt aan de ziekte of een naaste gediagnosticeerd wordt; er komt veel op u af en u zult uiteindelijk een en ander moeten regelen. Een casemanager dementie kan u hierbij ondersteunen en is in veel gevallen een onmisbare steun en toeverlaat. Niet alleen omdat deze persoon precies de weg weet in het oerwoud aan regelgeving, wetten en mogelijkheden op zorggebied, maar ook doordat hij of zij door ervaring vaak weet waar u op mentaal gebied mee te maken krijgt. Als onafhankelijke begeleider zal de casemanager u informeren, emotionele begeleiding bieden en de nodige zorg voor u regelen.

Spin in het web 

Onze casemanagers helpen bij:

– Het vinden van de weg in de ingewikkelde wereld van zorg en welzijn;

– Het aanvragen Wet langdurige zorg (WLZ) en het vinden van een passende woonlocatie.
– Het regelen van zorg en ondersteuning zoals wijkverpleging, dagverzorging, huishoudelijk hulp, maaltijdservice en domotica;
– Het bieden van emotionele begeleiding.

Vergoeding

Casemanagement dementie kan worden aangevraagd via de huisarts en valt onder de aanspraak wijkverpleging en wordt vergoed vanuit de basisverzekering of WLZ zolang de cliënt thuiswoont.

Meer weten?
t  020 – 445 97 55
m zorgbemiddeling@brentano.nl