Wilt u zorg aanvragen? 020 - 2373200 a a a
Wij zoeken altijd vrienden!
Doneer nu Word nu vriend

Nieuwbouwplannen Brentano

Brentano heeft samen met Woonzorg Nederland een samenwerkingsovereenkomst voor een nieuw modern woonzorgcentrum voor verpleeghuiszorg op de plek van de huidige Olmenhof getekend. Deze plannen voorzien in de groeiende behoefte aan wooncomplexen voor mensen die intensieve zorg nodig hebben in Amstelveen.

 

Naar verwachting duurt het nog minimaal anderhalf jaar voordat de sloop en nieuwbouw beginnen. Na een aantal jaren tijdelijke verhuur aan jongeren die wachten op een permanente woning zal vanaf 2 april 2024 de locatie tijdelijk worden gebruikt voor opvang van Oekraïense vluchtelingen. Op deze manier krijgt het gebouw opnieuw een tijdelijke maatschappelijke bestemming.

 

Planning

De komende maanden wordt gewerkt aan de uitwerking van de diverse ontwerpfases. We hopen medio oktober 2025 de laatste fase te hebben afgerond, waarna de sloop en nieuwbouw van het huidige Olmenhof kan starten. Streven is dat het nieuwe pand van Olmenhof eind 2027 wordt opgeleverd.

Daarna is nieuwbouw van ’t Huis aan de Poel aan de beurt. Brentano en Woonzorg Nederland ontwikkelen plannen voor een nieuwbouw ’t Huis aan de Poel op de huidige plek. Bewoners van deze locatie verhuizen naar het nieuwe Olmenhof waarna ’t Huis aan de Poel wordt gesloopt. Na realisatie hiervan zal locatie Nieuw Vredeveld verbouwd worden.

 

Uitgangspunt is dat onze bewoners eenmalig verhuizen en geen overlast hebben van de bouw.

We zijn als Brentano verheugd met de fijne samenwerking met Woonzorg Nederland en kijken uit naar het ontwikkelen van toekomstgerichte woonlocaties waar onze Amstelveense ouderen waardig kunnen leven en waardig kunnen sterven.

Via de website wordt u op de hoogte gehouden van de voortgang van de nieuwbouw.

Mocht u vragen hebben over de nieuwbouw stel ze dan via nieuwbouw@brentano.nl

 

Januari 2024