Wilt u zorg aanvragen? 020 - 2373200 a a a
Wij zoeken altijd vrienden!
Doneer nu Word nu vriend

Ondertekening Woonzorg Nederland en Brentano

 

 

 

 

Nieuwe zorglocatie in gemeente Amstelveen

 

 

 

Stichting Brentano Amstelveen en Woonzorg Nederland ondertekenden op 22 april jl. een samenwerkingsovereenkomst voor het realiseren van een nieuwe zorglocatie in de gemeente Amstelveen. De nieuwe zorglocatie komt op de plaats van De Olmenhof en gaat bestaan uit 120 zorgstudio’s voor senioren met een zware zorgvraag.

“Ook Amstelveen vergrijst sterk de komende jaren en niet iedereen kan zelfstandig thuis blijven wonen. Woonzorg Nederland is al jaren actief in Amstelveen. Ik ben er trots op dat we samen met zorgorganisatie Brentano op de plek van de oude Olmenhof een nieuw zorggebouw kunnen bouwen. Eigentijds, aantrekkelijk en duurzaam. Daar is veel behoefte aan”, aldus Arnold Pureveen, bestuurder Woonzorg Nederland

Angelique Schuitemaker, bestuurder Stichting Brentano Amstelveen vult aan, “Dit is een start van een hernieuwde samenwerking, waarin we met elkaar op verschillende locaties in Amstelveen toekomstbestendige zorglocaties gaan realiseren. Zo leveren we een grote bijdrage aan de behoefte van zorgplekken in de regio Amstelveen.”

De nieuwe zorglocatie gaat bestaan uit 120 zorgstudio’s voor senioren met een zware zorgvraag. Er wordt ook een ontmoetingsruimte gerealiseerd, die ook gebruikt kan worden door de bewoners uit de buurt, waaronder de huurders van het naastgelegen wooncomplex Olmenstaete. De komende tijd wordt de verdere planontwikkeling afgestemd tussen Stichting Brentano Amstelveen en Woonzorg Nederland.

Stichting Brentano Amstelveen is geen onbekende voor deze locatie en was tot 2012 ook de zorgorganisatie die hier cliënten met een zorgvraag huisveste. Door het regeerakkoord gericht op ‘scheiden van wonen en zorg’, en omdat het pand verouderd was, kon Stichting Brentano Amstelveen hier niet meer de juiste zorg leveren en verliet deze locatie. Het pand is in de tussenliggende jaren verhuurd aan starters onder de leegstandswet. In de laatste fase van de planontwikkeling wordt het pand ingezet door de gemeente Amstelveen voor de opvang van Oekraïense vluchtelingen. De start van de sloop en nieuwbouw is naar verwachting over 1.5 jaar. Na de bouw van het nieuwe zorgpand zal Stichting Brentano Amstelveen weer terugkeren op deze locatie.  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mocht u vragen hebben over de nieuwbouw stel ze dan via nieuwbouw@brentano.nl

 

April, 2024