Wilt u zorg aanvragen? 020 - 4459755 a a a
Wij zoeken altijd vrienden!
Doneer nu Word nu vriend

Wees zichtbaar!

Zorg dat je buiten goed zichtbaar bent en binnen ook in het donker de weg kunt vinden.
Loopt u met een rollator? Doe er een lampje op. Ook zijn er tal van fluorescerende producten te koop (voor de wielen, voor de jas) waardoor u extra opvalt.
Handig om zicht te houden in het duister (ook als u ‘s nachts naar de wc moet) zijn onder meer:

  • Een LED lamp met bewegingssensor

Naar keus zijn ze verkrijgbaar als wandmodel (vastschroeven) of zelfklevend, met een kleefstrook op de achterkant. U bevestigt hem bijvoorbeeld onder de rand van uw bed, aan de deur of aan een kastje. Zodra u uw bed uitstapt, wordt de sensor geactiveerd. De lamp kan tussen de 30 seconden en 10 minuten blijven branden. Ze zijn ook heel praktisch in een kledingkast of bergruimte.

Er zijn verschillende modellen verkrijgbaar:

MOLGAN LED-verlichting monteert u aan de muur of aan een meubel. Ikea, wit, € 4,99 per stuk (excl. 3 AAA-batterijen).

YourLed Night bewegingssensor van Paulmann heeft een plakstrip en kost € 20,99 (https://nl.paulmann.com).

Led Sensor Light is een draadloze lamp die u overal kunt neerzetten. Hij is draaibaar en kantelbaar en werkt op 4 AA-batterijen. Bol.com € 14,99.

  • Zaklampje

Heb je sleutel in de hand, kun je het slot niet goed zien. Dan biedt een zaklampje aan uw sleutelbos uitkomst. Ze zijn er in vele varianten, van mini zaklantaarntje tot geinig accessoire met een fel lichtje. Te koop bij onder meer Blokker, Xenos, sleutelmakers en drogisterijen. Vanaf circa 4 tot 12 euro.

  • Safe over straat

Met een lamp op uw rollator ziet iedereen u aankomen. Bovendien ziet u ook zelf beter waar u loopt.
De Dunlop LED koplamp bijvoorbeeld is geschikt voor alle rollators. U klemt hem makkelijk vast en hij zorgt voor een mooi helder licht. (Bol.com, € 26,95 incl. batterijen.)

Ook handig is de universele zwarte rollatorlamp van Stelcomfort, met vijf witte en rode LED lampjes. (Bol.com € 17,99 incl. 3 AAA batterijen).