Wilt u zorg aanvragen? 020 - 4459755 a a a
Wij zoeken altijd vrienden!
Word nu vriend

Dementie en vakantie

Het wordt zomer en veel mensen gaan er op uit. Hoe zorg je als mantelzorger van iemand met dementie voor een prettige vakantietijd?
5 tips

  1.  Voordelen van in eigen land is vakantie gaan zijn: kortere reistijd en bekendere omgeving. Dat is prettig voor degene met dementie maar ook voor de mantelzorger. Er zijn zo minder spanningen. Zorg wel voor een plan zodat in geval van nood mensen gebeld kunnen worden om te helpen.
  2. Wennen aan een nieuwe situatie vergt van iemand met dementie veel energie. Wissel activiteiten met rust af. Wie met de auto reist, kan ook regelmatig stoppen p een parkeerplaats en de reistijd per dag beperken.
  3. Wie al jaren eenzelfde vakantieplek heeft, moet daar vooral gebruik van blijven maken. Het is voor beide partijen vertrouwd. Bij een nieuwe bestemming is het handig een appartement te huren en dat herkenbaar ‘aan te kleden’. Aparte woon- en slaapkamer is handig voor de rustmomenten.
  4. Iemand met dementie leeft in het hier en nu. Foto’s van de vakantiebestemming vooraf laten zien kunnen een handig hulpmiddel zijn. Maak ook tijdens de vakantie veel foto’s. Zo kunt u samen van de hele vakantiepret genieten.
  5. Misschien is het mogelijk om met familie of vrienden op vakantie te gaan. Zij kunnen dan soms de zorg overnemen. Het Vakantiebureau biedt speciale vakanties aan voor mensen met dementie en hun mantelzorgers.

(Bron: DementieOnline)