Wilt u zorg aanvragen? 020 - 4459755 a a a
Wij zoeken altijd vrienden!
Word nu vriend

Voorkom voedselinfectie

Wie ouder is dan 65 jaar is gevoeliger voor voedselinfecties en wordt niet altijd vanzelf beter na zo’n infectie. Goed dus om te weten waarmee je als senior rekening moet houden bij kopen,wassen, scheiden, verhitten en koelen van eten.

De 5 tips van het Voedingscentrum zijn

1. Kopen

Sommige producten kunnen senioren beter niet eten. Dit zijn:

  • Rauwmelkse  kaas
  • Gerookte vis
  • Rauw vlees
  • Rauwe vleeswaren
  • Rauwe kiemgroenten

2. Wassen

Was altijd uw voor het eten en voor u eten gaat klaarmaken. Doe dat ook als u rauw vlees en rauwe groente heeft aangeraakt, als u naar de wc bent geweest, een baby hebt verschoond en een huisdier hebt aangeraakt.

Was groenten en fruit altijd grondig onder stromend water.

3. Scheiden

Houd rauw vlees, rauwe kip en rauwe vis gescheiden van ander voedsel. Bewaar het in een goed afgesloten verpakking.

Gebruik keukengerei dat in aanraking is gekomen met rauw vlees niet meer voor andere producten.

Was de snijplank, messen en bakjes direct af met heet water.

Gooi de lege verpakking meteen weg.

4. Verhitten

Eet geen rauw vlees, rauwe kip, eieren, vis en schaal- en schelpdieren. Verhit deze producten door en door voordat u ze eet.

Eet restjes uit de koelkast binnen twee dagen op. Verhit het eten door en door tot het stomend heet is (schep het goed om tijdens het verhitten).

5. Koelen

Zet de koelkast op 4 graden. Dat is de juiste temperatuur.

Houd koelverse levensmiddelen koel en bewaar ze niet te lang.

Voor bederfelijke producten is het belangrijk ze op te eten uiterlijk op de ‘te gebruiken datum tot’.